Rumah > Berita > Kandungan
Pembuatan Bahagian Pembuatan Plastik
Jun 21, 2017

Dibahagikan kepada empat kategori: 1, penyemperitan: pemprosesan plastik, juga dikenali sebagai extrusion, mesin penyemperitan bukan getah dalam penggunaan tekanan hidraulik dalam acuan itu sendiri, kata penyempitan tekanan. Merujuk kepada bahan melalui laras extruder dan peranan skru, manakala oleh termoplastik, manakala skru ke hadapan, berterusan melalui hidung dan membuat pelbagai produk keratan rentas atau produk separuh siap, kaedah pemprosesan. 2, pengacuan suntikan: juga dikenali sebagai pengacuan suntikan, ia adalah kaedah pengacuan suntikan dan pengacuan. Kelebihan kaedah pengacuan suntikan adalah kelajuan pengeluaran, kecekapan yang tinggi, operasi boleh diautomatikasikan, jenis warna, bentuknya dapat dari sederhana hingga kompleks, ukurannya dapat besar hingga kecil, dan ukuran produknya adalah tepat, mudah untuk menggantikan Produk, boleh membentuk bahagian-bahagian yang kompleks, pengacuan suntikan untuk sebilangan besar pengeluaran dan bentuk produk yang kompleks seperti pemprosesan acuan.

1. Proses pembuatan produk plastik, iaitu, proses pembuatan botol plastik, merujuk kepada kilang damar sintetik yang diperbuat daripada polimer yang dibuat daripada proses produk plastik akhir. 2. Pemprosesan kaedah (dan pemprosesan plastik) termasuk: pengacuan mampatan (penyemperitan penyemperitan), penyemperitan (penyemperitan), pengacuan suntikan (pengacuan suntikan), acuan tamparan (cetakan kosong), rolling dan sebagainya. Proses pembuatan terperinci: membentuk mampatan: mencetak atau membentuk acuan. Mampatan terutamanya digunakan untuk resin fenolik, resin urea-formaldehid, resin poliester tak tepu dan pengacuan plastik termoset lain. Penyempitan: Penyemperitan adalah penggunaan extruder (extruder) untuk terus memanaskan resin melalui acuan, penyemperitan bentuk yang diingini produk. Penyemperitan kadang-kadang juga membentuk termoset plastik, dan boleh digunakan untuk buih. Penyemperitan adalah kelebihan extruding pelbagai bentuk produk, kecekapan pengeluaran yang tinggi, boleh diautomatikasikan, pengeluaran berterusan; Kelemahannya ialah plastik termoset tidak dapat digunakan secara meluas dalam kaedah pemprosesan ini, saiz produk yang terdedah kepada berat sebelah. Pencetakan Suntikan: Pembentukan Suntikan. Pencetakan suntikan adalah penggunaan mesin pengacuan suntikan (atau mesin suntikan) akan termoplastik cair di bawah tekanan tinggi ke dalam acuan dengan penyejukan, menyembuhkan produk yang diperolehi dengan pengacuan suntikan juga boleh digunakan untuk termosetting plastik dan acuan busa. Kelebihan pengacuan suntikan adalah kelajuan pengeluaran, kecekapan tinggi, operasi boleh diautomatikkan, dapat membentuk bentuk kompleks dari bahagian, terutama untuk pengeluaran massa. Kelemahan adalah kos tinggi peralatan dan acuan, mesin pengacuan suntikan membersihkan lebih sukar

Cetakan tamparan: acuan tamparan berongga atau acuan berongga. Pencetakan peniupan adalah satu kaedah untuk menaikkan parit resin panas yang ditutup dalam acuan menjadi produk berongga dengan tekanan udara mampat. Pencetakan tamparan terdiri daripada kedua-dua filem yang ditiup dan produk berongga yang ditiup. Produk filem, semua jenis botol, tong, periuk dan mainan kanak-kanak, seperti mainan Calendering adalah pemprosesan resin dan pelbagai aditif dengan rawatan (menguli, penapisan, dll) dan kemudian diproses menjadi filem atau lembaran oleh Jurang antara dua atau lebih kalendar gulung kalendar yang bertentangan dengan kalendar, diikuti dengan mengelupas dari roll kalender, Kemudian dengan menyejukkan kaedah pengacuan. Rolling terutamanya digunakan untuk kaedah acuan polyvinyl chloride, boleh menghasilkan filem, lembaran, lembaran, kulit tiruan, jubin lantai dan lain-lain produk nipis. Bahan busa (PVC, PE dan PS, dan lain-lain) dengan menambah agen meniup yang sesuai, supaya proses struktur plastik microporous. Hampir semua thermosetting dan termoplastik boleh dibuat daripada buih. Menurut struktur sel dibahagikan kepada busa sel terbuka (rasa kebanyakan liang disambungkan kepada satu sama lain) dan buih sel tertutup (sebahagian besar liang dipisahkan dari satu sama lain), yang terutamanya oleh kaedah pembuatan (dibahagikan Ke dalam busa kimia, dan busa berbuih)